Приветствуем Вас, Гость! Регистрация RSS
Суббота, 27.04.2024
Главная » 2012 » Май » 7 » У Донецьку судять колишнього міліціонера за побиття гея
01:52
У Донецьку судять колишнього міліціонера за побиття гея

Близько 75% українських геїв та лесбіянок стикалися з порушенням своїх прав


В Україні вперше довели до суду кримінальну справу на підставі обвинувачень, висунутих колишньому співробітнику міліції, в скоєнні злочина на грунті ненависті до геїв. Про це 22 липня розповіли лідери гей-лесбійського руху України на прес-конференції, яка пройшла у Донецьку. 24 січня поблизу Донецького нічного клубу "Пінта" був побитий хуліганами 20-річний молодий чоловік, який прийшов на гей-вечірку зі своїм знайомим Романом Зуєвим.

На наступний день добрались і до Зуєва.

"Старший брат побитого молодика виявився дільничним Кіровського райвідділу міліції в Донецьку. На наступний день, у формі лейтенанта, напідпитку, він зламав мені щелепу і знівечив обличчя ", - розповів потерпілий донеччанин Роман Зуєв.

Зараз триває суд. Дільничного звільнили з роботи за участь в інциденті.

Громадські організації, які захищають права секс-меншин, домагаються, щоб колишнього дільничного міліції притягли до суду не тільки за побиття Зуєва, але і за розпалювання ворожнечі та приниження людської гідності у зв'язку із сексуальною орієнтацією. "Ця людина вигнала мене з квартири, яку я винаймав, вимагав 2000 гривень на лікування брата, розбив мій ноутбук і забрав речі. Він став шантажувати мене, що все розповість про мою орієнтацію і зганьбить. Прокуратура порушила кримінальну справу за нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості , а колишній дільничний виконав обіцянку: продовжив публічно принижувати мене, обіцяючи знищити всіх геїв в Донецьку " - додав він. Глава Гей-форуму України Святослав Шеремет повідомив, що за останні чотири роки в Україні близько 75% геїв і лесбіянок (усього їх близько 1,2 мільйона) стикалися з порушенням своїх прав і ставали жертвами подібних злочинів.

Влада, на думку Шеремета, мало що робить для усунення громадянської нерівності геїв і лесбіянок. "Янукович був першим політиком, який ще у 2003 році висунув ініціативу створення нового Трудового кодексу, де передбачена стаття проти дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації ", - підкреслив Шеремет.

У багатьох країнах вже легалізували гей-шлюби. Нещодавно, в Іспанії одружилися два геї-льотчики.

Фото: Тетяна Заровна, Gazeta.ua
Просмотров: 644 | Добавил: danilevart | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: