Приветствуем Вас, Гость! Регистрация RSS
Суббота, 27.04.2024
Главная » 2012 » Апрель » 16 » ГОСУДАРСТВО: СЛОВА ОБ МСМ/ЛГБТ
17:14
ГОСУДАРСТВО: СЛОВА ОБ МСМ/ЛГБТ
Государство признаёт несколько важных фактов: СУЩЕСТВУЕТ дискриминация в отношении МСМ; в интересах ЛГБТ ВЕДЁТСЯ социальная работа.

В этом году Минздравом одобрен официальный документ "Національний звіт з виконання рішень Декларації про відданість справі боротьби з ВІЛ/СНІДом. Україна. Звітний період - січень 2008 р. - грудень 2009 р."

В [разделе] (В) "Програмні та політичні дії у відповідь на епідемію" констатировано:

"Було здійснено низку заходів, спрямованих на покращання якості послуг проектів, зменшення стигми та дискримінації ЧСЧ та мобілізації спільноти лесбійок, геїв, бісексуалів і трансгендерних людей."

В частности, отмеченоя, что "протягом останніх двох років велась активна мобілізація спільнот [...], в результаті якої [...] пройшли дві Конференції ЛГБТ".

В приложении 2 "Національний комбінований індекс політики" сказано:

"Ряд документів, що регламентують правохоронну діяльність та сферу охорони здоров'я розцінюють поведінку ЧСЧ, як девіантну. Це призводить до неадекватних дій по відношенню до цієї цільової групи з боку міліції та медиків".

И то же самое в другой формулировке:

"Сприйняття деякими представниками правоохоронних органів та органів охорони здоров'я поведінки ЧСЧ як девіантної призводить до упередженого, дискримінуючого ставлення".

Среди проблем, которые имеются в области "политики, законодательства и положений, направленных на пропаганду и защиту прав человека в связи с ВИЧ в 2009 году", отмечено, что "відсутні антидискримінаційні норми щодо ЖКС та ЧСЧ".

Имплицитно в отчете отмечено "активное функционирование" Постоянной референтной группы по вопросам ЛГБТ-сообщества и МСМ-сервисных проектов в Украине.

ГЕЙ-ФОРУМ УКРАИНЫ
Просмотров: 531 | Добавил: danilevart | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: