Приветствуем Вас, Гость! Регистрация RSS
Четверг, 28.03.2024
Главная » 2012 » Май » 8 » Українці вважають, що міліція найчастіше порушує права людини
05:06
Українці вважають, що міліція найчастіше порушує права людини
Результати соцопитування, присвяченого проявам екстремізму, ксенофобії та порушенню прав людини в Україні, виявилися досить страшними. Вони засвідчили: права людини найчастіше порушують... представники правоохоронних органів і місцева влада.

Соцопитування проводилося Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) та Інститутом прав людини і запобігання екстремізму та ксенофобії. Як зазначив гендиректор КМІС Володимир Паніотто, актуальність тих чи інших порушень, які називаються в ході опитувань, не завжди відповідає реальній і може змінюватися під впливом ЗМІ.

Респондентів попросили відповісти на запитання: "Хто в Україні найчастіше є безпосереднім винуватцем порушень прав людини?". При цьому можна було назвати кілька варіантів відповідей.

45,7% назвали правоохоронні органи, 41,8% - органи місцевого самоврядування, 39,9% - міністерства та інші центральні органи влади, 35,6% - депутатів Верховної ради, 27,5% - прем'єр-міністра, 20,6 % - великий бізнес, олігархів, 16,4% - кримінальні угруповання, 8,2% - політичні партії, 3,1% - засоби масової інформації.

Українське суспільство, як з'ясувалося в результаті соцопитування, найбільше хвилюють питання ксенофобії і ставлення до мігрантів.

52% українців у цілому позитивно ставляться до міграції, і кожен десятий виступає за повне закриття кордонів для приїжджих. Лише 20%, тобто кожен п'ятий громадянин країни, готові впускати всіх без обмежень.

До екстремізму більша частина опитаних ставиться негативно, 8% здатні схвалювати злочини на ґрунті ненависті, і всього лише один відсоток схвалює їх у відкритій формі.

- Навіть порівняно невелика кількість агресивних ксенофобів здатні істотно дестабілізувати ситуацію в країні, - вважає депутат Верховної Ради, голова підкомітету з питань захисту прав людини Олександр Фельдман. - У першу чергу, цього слід побоюватися напередодні виборів 2012 року.

За словами депутата, деякі політики спекулюють на расистській і антисемітській риториці. Вони отримують можливість виступати в ЗМІ, що загострює міжнаціональні конфлікти.

Опитування проводилося з 26 листопада по 6 грудня по всій території України, всього було опитано 2042 респондента старше 18 років.

Статистична похибка не перевищує 2,3%.
Просмотров: 612 | Добавил: danilevart | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: