Приветствуем Вас, Гость! Регистрация RSS
Четверг, 28.03.2024
Главная » 2012 » Апрель » 16 » ПАРЄ представила нову редакцію проектів документів з легалізації одностатевих партнерств в Європі (доповнено)
03:54
ПАРЄ представила нову редакцію проектів документів з легалізації одностатевих партнерств в Європі (доповнено)

ПАРИЖ – У ході свого засідання 16 березня в Парижі Комітет Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з правових питань та прав людини розглянув та ухвалив текст доповіді пана Андреаса Гросса (Швейцарія) про дискримінацію на підставі сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, передає Інститут релігійної свободи зміст повідомлення офіційного сайту ПАРЄ.
Ця доповідь також включає доопрацьовану редакцію проектів резолюції та рекомендації, присвячених цьому питанню, які цього дня Комітет ПАРЄ ухвалив в новій редакції з метою подальшого представлення на розгляд Парламентської Асамблеї.
Як раніше докладно повідомляв ІРС, у цих документах ПАРЄ насамперед пропонує наступне: "держави – члени Ради Європи повинні забезпечити правове визнання одностатевих партнерств, зокрема шляхом надання їм статусу ‘найближчих родичів’, а також забезпечення можливістю бути спільними батьками для дітей один одного, якщо при цьому не забезпечено право кожного партнера на усиновлення дитини іншого партнера”.
Однак делегати ПАРЄ від парламентів європейських країн, включаючи Україну, під час першої цьогорічної сесії Парламентської Асамблеї 27 січня не змогли ухвалити жодного рішення у питанні юридичного визнання одностатевих партнерств у країнах Європи.

Доповідач по цьому питанню пан Андреас Гросс відзначив, що Комітет з правових питань та прав людини напередодні засідання отримав біля 80 поправок від парламентарів, з яких встиг опрацювати лише 35. При цьому текст документу не був представлений французькою мовою, яка є однією з офіційних у Раді Європи. Тому ПАРЄ ухвалила рішення спрямувати проекти резолюції та рекомендації назад до профільного Комітету на доопрацювання та узгодження решти внесених поправок.
Слід відзначити, що напередодні згаданої січневої сесії ПАРЄ у Страсбурзі глави багатьох Церков і релігійних об’єднань виcтупили категорично проти ініціативи з легалізації одностатевих "шлюбів” та надання батьківських прав одностатевим парам у країнах Європи. Духовні лідери заявили про порушення високих моральних цінностей, спотворення задуму Творця, негативного впливу на світогляд дітей та небезпеки для продовження людського роду, що містять подібні пропозиції.
Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій та окремі глави українських Церков звернулись до Постійної делегації в ПАРЄ від України з проханням виступити проти запропонованих документів. Також Католицька Церква та Російська Православна Церква закликали членів ПАРЄ утриматись від ухвалення будь-якого рішення по цьому питанню.
Передбачається, що голосування по згаданих проектах резолюції та рекомендації з питань законодавчого забезпечення прав одностатевих меншин та трансгендерних осіб відбудеться під час найближчої пленарної сесії ПАРЄ, яка запланована на 26-30 квітня цього року у Страсбурзі.

Інститут релігійної свободи, м.Київ
www.irs.in.ua
Просмотров: 588 | Добавил: danilevart | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: