Приветствуем Вас, Гость! Регистрация RSS
Пятница, 29.03.2024
Главная » 2012 » Май » 7 » Фідель Кастро взяв на себе відповідальність за переслідування геїв на Кубі
02:09
Фідель Кастро взяв на себе відповідальність за переслідування геїв на Кубі
Лідер Куби Фідель Кастро заявив, що несе повну відповідальність за переслідування гомосексуалістів у країні після революції 1959 року.

В інтерв'ю мексиканській газеті Jornada Кастро визнав, що стосовно гей-співтовариства нерідко проводилася несправедлива політика. "Якщо хтось несе за це відповідальність, то я", - заявив команданте.

За словами Кастро, геї, поруч з чорним населенням і жінками, на Кубі традиційно піддавалися дискримінації. У 1960-х і 70-х роках їх масово звільняли з роботи, саджали у в'язниці, а також відправляли "на перевиховання" в спеціальні табори.

Кубинський лідер визнав, що не приділяв достатньо уваги цьому питанню і тим самим дозволяв утиски геїв. "Водночас проти нас постійно влаштовувалися диверсії, збройні напади, в нас було занадто багато проблем. Постійно на крок випереджати ЦРУ, яке платило зрадникам, було нелегко", - пояснив він.

У 1979 році кримінальне переслідування гомосексуалізму було скасовано, відтоді кілька разів робилися спроби легалізувати одностатеві союзи.

У вівторок мексиканське видання Jornada опублікувало другу частину інтерв'ю Фіделя Кастро. У першій частині, опублікованій 30 серпня, вождь кубинської революції розповів, що був "на порозі смерті" через тривалу хворобу, яка змусила його піти у відставку.

По материалам Би-би-си
Просмотров: 556 | Добавил: danilevart | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: